2023. augusztusi bakancslista

Az augusztus máris jól kezdődik, ha túraprogramokat keresünk, hiszen a hónap első hétvégéjén tartják a 30. EKE Vándortábort, kivételesen szép helyszínen: Sztánán. A folytatás se rossz, mert következő hétvégén a Révi-szorosba vonatozhatnak a kalandvágyók, aki pedig inkább biciklizne, az kerékpártúrában is válogathat.

Augusztus 1–6. (kedd–vasárnap): 

  • 30. EKE Vándortábor Sztánán. Előzetes regisztráció kedvezményesen július 23-án éjfélig a reg.ekevandortabor.ro/urlap weboldalon. Ezután már csak a helyszínen lehet regisztrálni. A nagy családosok, gyerekek, fiatalok és EKE-tagok további kedvezményben részesülnek. Fontos információk és részletes túraleírások az ekevandortabor.ro holnapon, illetve a tábor Facebook-oldalán (facebook.com/EKEvandortabor).

Augusztus 5–6. (szombat–vasárnap): 

  • Kolozsvár Kör 100 az EKE-vel, kétnapos kerékpártúra. Bejelentkezés a Facebook-eseménynél közzétett online űrlap kitöltése által. Szervező: Szima Márton.

Augusztus 9. (szerda): 

  • Hagyományos séta a Páter-gerincen (7 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Augusztus 12. (szombat): 

  • Vonatos kirándulás a Révi-szorosba (10 km). Találkozás 7.20 órakor a vasútállomáson (a CFR-személyvonat 7.49 órakor indul). Bejelentkezni telefonon. Szervező: Pál Gyöngyi.
  • Gyalogtúra a Túri-hasadékba, utazás kiskocsikkal. Indulás reggel 8 órakor a Fliptől. Mivel az útvonalon több helyen is sodronyokon kell végig haladni, ajánlott a kesztyű használata, emellett javasoljuk a vízálló cipőt vagy szandált. A túra jó kondícióban lévő személyeknek ajánlott. Bejelentkezni telefonon lehet a túravezetőnél, Török Jánosnál (0744-562442).

Augusztus 12–14. (szombat–hétfő): 

  • Bunyaszekszárdi emlékkörtúrák (50–75 km). Szombaton és hétfőn kerékpártúrák a környéken, vasárnap részvétel a valamikori Bunyaszekszárd faluban szervezett megemlékezésen. Szállás panzióban, kétágyas szobákban, étkezés ugyanott vagy tetszés szerint. További részletek a Facebook-eseménynél. Szervező: Szima Márton.

Augusztus 16. (szerda): 

  • Hagyományos séta az István-forráshoz (9 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Augusztus 19. (szombat): 

  • Buszkát – Zengőkövek – Prislop-zóna – a Jára forrásai (20 km, 500 m szintkülönbség), kiskocsikkal. Látogatás két új menedékhelyen, ahol egy hét múltával akár meg is lehet szállni. Bejelentkezni telefonon aug. 16-ig. Szervező: Kiss János.

Augusztus 23. (szerda): 

  • Hagyományos séta a Cérna-forráshoz (8 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Augusztus 30. (szerda): 

  • Hagyományos séta a Rejtett-forráshoz (7 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Túravezetők, szervezők elérhetősége