Mikulás-túra Désen

Kovács D. Zsuzsa

Az elmaradt töklámpásfaragó nap helyett Mikulás-túrát szervezünk Désre december 4-én, szombaton, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt. Elsőként a dési mozdonymúzeumot látogatjuk meg, amelyet a történelmi Magyarország egyik legépebben megmaradt mozdonyjavító műhelyének a területén rendeztek be. Itt egy nagyszerű szakember számos érdekességet fog elmesélni nekünk a régi és új gőz- és dízelmozdonyokról, amelyek eleinte Bécsben, Svájcban, majd Aradon, Resicán, Craiován készültek. De van itt Svédországban készült, mozdonyra szerelhető hóeke is. Amikor már mindent megtudtunk a régi és új mozdonyokról, következik a találkozó a dési túratársakkal, egy könnyed közös séta, majd Mikulás-járás, végül pedig a közös ebéddel, babgulyással zárjuk tartalmas napunkat.
Megkérünk mindenkit, hozzon magával egy nagyjából 15 lej értékű Mikulás-csomagot, hogy megörvendeztethessük egymást. A babgulyáshoz 10 lej adománnyal járulunk hozzá fejenként, ezt majd a helyszínen fogjuk kifizetni.

Indulás: december 4-én, szombat reggel 7:30-kor a volt FLIP üzlet (buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A szám) elől. A buszban a helyek száma korlátozott, ezért előzetesen kell jelentkezni, legkésőbb december 2-án, csütörtökön 16 óráig az alábbi linkre kattintva.
 
Fontos! Hozzatok magatokkal oltásigazolást, mert a mozdonymúzeumnál valószínűleg kérni fogják.

Figyelem! A jelentkezés a részvételi díj kifizetésével válik véglegessé.
A részvételi hozzájárulás EKE-tagoknak és 18 éven aluliaknak 40 lej, a többi résztvevő számára 50 lej. Az összeg nem tartalmazza a babgulyás árát!

A részvételi költségeket előre ki kell fizetni, legkésőbb december 2-án, csütörtökön 18 óráig, a következőképpen:
•   készpénzben, az EKE – Kolozsvár 1891 ideiglenes ügyfélszolgálati irodájában: Kolozsvár, 1989 December 21 sugárút 116, az udvaron, baloldali épület, hétköznaponként 10-18 óra között
•    banki átutalással a kolozsvári EKE bankszámláinak egyikére:

Bank neve: BCR
Számlatulajdonos: Asociatia SCA–Cluj 1891
Bankszámlaszám: RO50RNCB0106107535870001
Befizetés célja (detalii): DONATIE EXCURSIE DEJ 2021  <résztvevő neve>

Bank neve: OTP Bank Romania
Számlatulajdonos: Asociatia SCA–Cluj 1891
Bankszámlaszám: RO12OTPV200001142190RO01
Befizetés célja (detalii): DONATIE EXCURSIE DEJ 2021  <résztvevő neve>

Átutalás esetén kérünk, küldjétek el az átutalási bizonylatot az alábbi e-mailcímre: info@ekekolozsvar.ro!