Családos kerékpártúra a Dregán-tó körül (2024)

Szőke Enikő

Szeretettel várunk minden érdeklődőt családi biciklitúránkra június 30-án, vasárnap, amely során a Dregán-Floroiu víztározót fogjuk körbetekerni. A túrára szükséges előre bejelentkezni legkésőbb péntekig (június 28.) az alábbi online űrlap kitöltésével. A részvételt 14 éves kortól ajánljuk, kisebb gyerekeknek nehézséget jelenthet az útvonal teljesítése.

A víztározó Kolozsvártól 88 km-re található, az út körülbelül másfél órát vesz igénybe, ezért érdemes időben elindulni Kolozsvárról. A kerékpártúra 10:00-kor kezdődik, indulás a vízgyűjtő keleti oldaláról, a gát végén levő parkolóból.

Dregán-víztározó

A túra hossza 29 km, teljes szintemelkedés 950 m. Teljes menetidő 5 óra, pluszban pedig 1-2 óra pihenőt is beiktatunk. Délután lehetőségünk nyílik fürdéssel, szalonnasütéssel és labdajátékokkal egybekötött pihenőt is tartani, hogy levezessük a túra fáradalmait. Ha szeretnétek sütögetni, ne felejtsétek otthon a hozzávalókat.

A nyomvonal megtekinthető az alábbi weboldalon, illetve le is tölthető különböző formátumban:
 

Mivel elsősorban terep-kerékpározásról van szó, a szokásos felszereléssel ajánlott elindulni, lásd az alábbi linken: https://teljesitmenyturak.ekekolozsvar.ro/jokaibringa/tanacsok#tanacs1
A túra útvonala teljesen biztonságos, a tavat megkerülő makadámúton, illetve földúton vezet.
Az utazást és kerékpárszállítást mindenkinek saját magának kell megoldania, hogy időben odaérjen a gát végén levő parkolóba.

Szervező: Szőke Enikő, telefonszám: 0741-509852

Rövid útvonalismertető:
A parkolóból elindulunk déli irányba, a tó végéig, átkelünk a Nagy-Sebes (Dregán)-patak hídján, majd egy rövid pihenő után északi irányba, a másik parton indulunk tovább. Ezután nyugat felé kanyarodunk, a tó másik ága mentén, és a nyugati ág végében tartunk egy hosszú ebédszünetet. Itt majd lehet sütögetni, pihenni, akár fürödni is. Terv szerint du. 3-4 óra tájban tovább indulunk, vissza a parkolóba, ahol az autókat hagytuk.

Dregán-víztározó