Látogatás a Csíki Székely Múzeumba

Molnár Ildikó

Szeretettel várunk minden érdeklődőt buszos kirándulásunkra, amely során a Csíki Székely Múzeumot és a Csíksomlyói kegytemplomot látogatjuk meg. A múzeumban A Fejedelmek aranya – uralkodói reprezentáció Erdélyben címet viselő kiállítást tekintjük meg. Mivel ezen a hétvégén szervezik a Múzeumok Éjszakáját, a belépés ingyenes lesz. A hosszú útra való tekintettel visszaindulás előtt egy közös ebédre is sort kerítünk. 

A Csíki Székely Múzeum a Magyar Nemzeti Múzeummal, a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközponttal, valamint az Iparművészeti Múzeummal partnerségben mutatja be nagyszabású kiállítását. A Fejedelmek aranya – uralkodói reprezentáció Erdélyben címet viselő kiállítás valóságos kincsek tárháza, amelyhez hasonlót korábban nem láthatott a közönség. A kiállítás Erdély fejedelemségkori történetét mutatja be a reprezentáció tematikáján keresztül. A korabeli pénzek ábrázolásaiból kiindulva a több száz veret mellett különböző díszfegyverek, buzogányok és kiemelkedő értéket képviselő ötvöstárgyak is bemutatásra kerülnek. A kiállítás gazdag anyaga alátámasztja az Erdélyi Fejedelemség korabeli gazdasági és hatalmi potenciálját és a korszak divatját egyaránt.

Az utazást busszal szervezzük. Indulás: június 22-én, szombat reggel 7:00-kor a volt FLIP üzlettel (buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A szám) szembeni parkolóból. A buszban a helyek száma korlátozott, ezért szükséges előzetesen jelentkezni, legkésőbb június 14-én, pénteken 18 óráig az alábbi linkre kattintva. 

A jelentkezés a részvételi hozzájárulás kifizetésével válik véglegessé.

Részvételi hozzájárulás EKE-tagoknak és 18 éven aluliaknak 120 lej, a többi résztvevő számára 130 lej.

A részvételi hozzájárulást előre ki kell fizetni, legkésőbb június 17-én, hétfőn 18 óráig, a következőképpen:
•   készpénzben, az EKE – Kolozsvár 1891 ügyfélszolgálati irodájában: Kolozsvár, 1989 December 21 sugárút 116, az udvaron, baloldali épület, hétköznaponként 10-18 óra között
•    banki átutalással a kolozsvári EKE bankszámláinak egyikére:

Bank neve: Banca Transilvania
Számlatulajdonos: Asociatia SCA - Cluj 1891
Bankszámlaszám: RO54BTRLRONCRT0667894901
Befizetés célja (detalii): DONATIE EXCURSIE MIERCUREA CIUC 2024 <résztvevő neve>

Bank neve: BCR
Számlatulajdonos: Asociatia SCA – Cluj 1891
Bankszámlaszám: RO50RNCB0106107535870001
Befizetés célja (detalii): DONATIE EXCURSIE MIERCUREA CIUC 2024  <résztvevő neve>

Átutalás esetén kérünk, küldjétek el az átutalási bizonylatot az alábbi e-mailcímre: info@ekekolozsvar.ro!

csikimuzeum.jpg