Buszos szállítás Kolozsvárról a gyimesfelsőloki EKE Vándortáborba

EKE – Kolozsvár 1891

Update! Sajnos mivel nem gyűlt össze a megfelelő számú jelentkező, le kell mondanunk a buszos szállítást. 

Kedves túratársak!

Mivel többen is jeleztétek, hogy igényelnétek szállítást Kolozsvárról az EKE Vándortáborba, indítani szeretnénk egy 50 személyes buszt. 
Mivel az üzemanyagárak nagyon megnőttek az utóbbi időszakban, csak abban az esetben tudjuk megszervezni a szállítást, ha minimum 30-35 jelentkező összegyűl. A busz augusztus 2-án fog indulni Kolozsvárról reggel 8 órakor, és 7-én, vasárnap tér vissza a táborból. Amennyiben igényelnétek a szállítást, legkésőbb július 15-ig jelentkezzetek be az alábbi kérdőívet kitöltve. 
A buszos szállítás ára Kolozsvárról Gyimesfelsőlokig és vissza EKE-tagoknak és 18 éven aluliaknak 160 lej, a többi résztvevő számára 170 lej
Figyelem! Ha kevesebb résztvevő gyűl össze, mint 35, az árat újra számoljuk, ha pedig nem gyűl össze a minimum létszám (legalább 30 fő), a buszos szállítást lemondjuk. Mindez július 15. után fog kiderülni. 
Előre is köszönjük megértéseteket és kérünk, szóljatok ismerőseiteknek is, akiket érdekelne a szállítás, hátha sikerül megtöltenünk a buszt.

Addig is ízelítőként, olvassátok a szervezők meghívóját az idei vándortáborba és böngésszétek az esemény weboldalát, ahol megtaláljátok a túrák leírását. Regisztrálni pedig itt tudtok az eseményre.

Kedves Természetjárók,
Minden mozog, lüktet, átalakul, semmi nem az már, ami néhány évvel ezelőtt volt. Megszokott életünk, hétköznapjaink már a múlté, egy új normalitás vette kezdetét, amelynek jelen pillanatban nem látjuk a végét. Egyedül a természet az, ami örök, amelynek lassú változása emberöltőkön keresztül érezteti hatását. Mi, természetjárók talán jobban érzékeljük, közelebbről érezzük át azokat a folyamatokat, amelyeknek tanúi vagyunk, természetességgel veszünk tudomást a változásokról és mosolyogva fogadjuk el azokat.

Néhányan hallhattátok már a hírt, hogy mi, a Csíkszéki EKE tagjai ebben az évben megrendezzük a XXIX. EKE Vándortábort, az eredeti elképzelések szerint Gyimesfelsőlokon, 2022. augusztus 2–7. között.

Egy közösség akaratának teszünk eleget azzal, hogy 2013 és 2015 után immár harmadik alkalommal vállaljuk e feladatot.

Még nem tudjuk, hogy mibe vágunk bele, hisz sok apróbb és nagyobb részlet nem áll össze még, az árak szárnyalnak, a médiából szinte kizárólag a baljóslatú hírek jutnak el hozzánk. A változásokon át a természetjárók közössége az, amely több világégést is túlélt. Úgy gondolom, hogy ez ezúttal is így lesz. Az, aki heti rendszerességgel feltöltődik a természet közelségében, egy jóval nagyobb pragmatizmussal és megértéssel képes szemlélni a világot. Munkánkkal – amennyire tőlünk telik – vigyázunk arra a közösségre, amely a természetjárás körül kialakult, ápoljuk a régi kapcsolatokat, barátságokat, amelyek szövődtek. Felejtsük el néhány napra a mindennapi gondokat, töltődjünk fel Erdélynek egy távoli sarkában, ahol az élet lüktetése lassúbb, a kultúra élőbb, az ételeknek van ízük, a táj szépsége megmaradt az ottélők gondos munkájának következményeként.

A soron következő nagy találkozásra tehát a Gyimesekbe hívunk. Ajánlatunk a megszokott: túra minden igény számára, gyalogosan, biciklivel, autóbusszal, szekérrel. De legfőképp gyalog, hiszen így van legtöbb időnk magunkba szívni a hely jellegzetességeit, az itteni hegyek virágillatát, az elkápráztató táj szépségeit.

Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét arra, hogy az idei tábor a környezettudatosság jegyében zajlik. Hozzatok magatokkal evőeszközöket, poharakat és a vásárlásaitoknál használjátok azokat. Gondoskodjunk együtt arról, hogy lényegesen kevesebb szemetet termeljünk, ennek okait pont Nektek azt hiszem nem szükséges tovább részletezni.

Nem vagyunk még mindennel kész, de legjobb tudásunk szerint haladunk az augusztus 2-i megnyitó felé, friss információkért kövessétek a www.ekevandortabor.ro honlapot vagy Facebookon az EKE Vándortábor oldalt.

Várunk nagy szeretettel, zászlófelvonással és harangszóval.
Szabó Károly, elnök, EKE Csíkszék