Szilágysági körút

Kovács D. Zsuzsa

Szeretettel várunk titeket kétnapos buszos kirándulásunkra március 4-5. között, amely során a vándortábori helyszínek egy részét járjuk be. A tavalyi szilágysági utunkhoz képest ez alkalommal más helyeket látogatunk meg.

Kirándulásunk első napján megcsodálhatjuk Erdély egyik legnagyobb és legszebb református templomát Zilahon, majd az Ady-emlékházat is megtekinthetjük. Ezután megismerkedünk Varsolc népművészetével és egy tisztaszobát is meglátogatunk. Szilágylompérton a tavaly felújítás alatt álló, különleges festett kazettás mennyezetű református templomot látogatjuk meg, Kémeren pedig borkóstolón vehetünk részt, amennyiben lesz legalább 20 érdeklődő. A borkóstoló részvételi díja 70 lej / fő 20-30 résztvevő esetén, 30 jelentkező felett pedig 65 lej / fő. Az alkalom során hat különböző bort és ízletes sajtokat is kóstolhatunk.

A második napunkat Szilágysomlyón kezdjük, ahol meglátogatjuk a zsinagógát és megtekintjük a Holokauszt kiállítást. Következő állomásunkon Somlyóújlak titokzatos falfolyosós református templomát fedezhetjük fel. Ezután Zsibóra utazunk, ahol a református templomot és a Wesselényi kastély parkjában lévő botanikus kertet látogatjuk meg. Kirándulásunk utolsó állomása Almásgalgó lesz, ahol egy kellemes sétát tehetünk a Sárkányok kertjében.

A szombati szállás Szilágybagoson lesz, főként 3 ágyas szobákban, de rendelkezésre áll 4 db. franciaágyas szoba is (ezeket főként pároknak tartjuk fenn és a jelentkezés sorrendjében fognak betelni). Minden szobának saját fürdőszobája van.
Vacsorázni és reggelizni ugyanitt fogunk. A vacsora 2 fogásos, az ár tartalmaz vizet és üdítőt, a reggeli árában pedig benne van a tea és a kávé is.

A szállás és étkezés költsége 150 lej/fő, amelyet a helyszínen kell majd kifizetni.
A szálláshelyen rendelkezésünkre áll egy sószoba, jakuzzi és szauna, ez külön fizetendő, 30 lej/fő, és előre kell jelentkezni az űrlap kitöltésekor. Ha minimum 5 fő jelentkezik, csupán akkor lehet igénybe venni ezeket a szolgáltatásokat.

Indulás: március 4-én, szombat reggel 7 órakor a volt FLIP üzlet (buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A szám) elől.

A buszban a helyek száma korlátozott, ezért előzetesen kell jelentkezni, legkésőbb február 23-án, csütörtökön 18 óráig az alábbi online űrlap kitöltése által. A buszban pedig a helyek a jelentkezés sorrendjében telnek meg, így minél hamarabb regisztrál valaki, annál előrébb fog helyet kapni a buszban.
A jelentkezés a szállítási díj kifizetésével válik véglegessé.
A szállítási díj 120 lej/fő EKE-tagoknak és 18 éven aluliaknak, valamint 130 lej/fő a többi résztvevő számára. Fizetési határidő: február 24., péntek 18 óra.

A szállítási költséget a következőképpen lehet befizetni:
•   készpénzben, az EKE – Kolozsvár 1891 ügyfélszolgálati irodájában: Kolozsvár, 1989 December 21 sugárút 116 (az udvaron, baloldali épület), hétköznaponként előzetes egyeztetés alapján.
•   banki átutalással a kolozsvári EKE bankszámlájára:

Bank neve: BCR
Számlatulajdonos: Asociatia SCA – Cluj 1891
Bankszámlaszám: RO50RNCB0106107535870001
Befizetés célja (detalii): DONATIE EXCURSIE SALAJ 2023  <résztvevő neve>

Bank neve: OTP Bank Romania
Számlatulajdonos: Asociatia SCA – Cluj 1891
Bankszámlaszám: RO12OTPV200001142190RO01
Befizetés célja (detalii): DONATIE EXCURSIE SALAJ 2023  <résztvevő neve>

Banki átutalás esetén kérjük e-mailen elküldeni az átutalási bizonylatot az info@ekekolozsvar.ro címre.
FIGYELEM! A befizetett összegeket nem térítjük vissza; ha valaki le szeretné mondani a jelentkezését, kereshet maga helyett más személyt, akinek egyéni egyezség szerint átadja a helyét.

Szilágyság