Mesél az EKE - 2021. szeptember

Adás dátuma: 2021. szeptember  23., 10:30 – 11:00

Műsorvezető: Maksay Magdolna

Résztvevő(k) (EKE – Kolozsvár 1891 részről): Kovács D. Zsuzsa, Kismihály Boglárka

  • Mai adásunk első felében a kolozsvári EKE elnökével, Kovács D. Zsuzsával fogunk beszélgetni a hétvégi EKE-ünnepségről, amelyet Várfalván szervez az országos EKE. A rendezvényen több EKE tagszervezet is képviseltetni fogja magát Erdély minden szegletéből, a változatos programkínálatban pedig szerepel természetfilm vetítés, kirándulás, könyvbemutató, tábortűz, táncmulatság és gyerekprogramok. Emellett Zsuzsa mesélni fog az általa vezetett október 10-i kirándulásról, amely során a résztvevők felfedezhetik a különleges Farcu-kristálybarlangot, valamint a Fehérkő-sziklaszorost.
  • Spontán túravezetés ismeretlen tájakon, lélegzetelállító panorámák, kirándulás az ezeréves határon, reggeli ködfelhőben úszó dombok, esti dézsázás a szakadó esőben, hangulatos csángóest tánccal és muzsikával, ínycsiklandozó autentikus ételek, sajtkészítős, puliszkás, pörköltes esztenalátogatás, székely határőr emlékközpont pazar repertoárral: így lehetne néhány képvillanásban összefoglalni a mesebeli borospataki skanzenben töltött Eramus+ projekt záróeseményének legemlékezetesebb pillanatait Bogi vallomása alapján. Elmondása szerint a nagy kaland 2020 szeptemberében kezdődött egy nemzetközi szlovákiai találkozóval, ezután két itthoni eseményen is képződhettek a fiatalok, nyáron Lengyelországban folytatódott a projekt, végezetül pedig a Gyimesekben zárult a harmadik és egyben utolsó nemzetközi találkozóval. Hogy miről is szólt az Erasmus+ projekt, arról most részletesebben fog mesélni nekünk Bogi.
  • Október a túrázók egyik kedvenc hónapja, hiszen ilyenkor gyönyörű színekben pompázik a táj, a sárga és az izzó vörös megannyi árnyalata kezdi felváltani a nyár életteli zöldjét. Ha szeretnénk kihasználni a vénasszonyok nyarának utolsó napsugarait, a kolozsvári EKE-vel most sem fogunk unatkozni, hiszen színes programkínálattal készültek minden természetjáró számára. A havi bakancslistáról Bogi kínál ízelítőt.