Mesél az EKE - 2021. október

Adás dátuma: 2021. október  21., 10:30 – 11:00

Műsorvezető: Maksay Magdolna

Résztvevő(k) (EKE – Kolozsvár 1891 részről): Kismihály Boglárka

Meghívottak: Ferencz Lóránd (Csíki EKE-tag), Dénes Krisztina (Kolozsvári EKE-tag)

  • Októberi adásunk első felében egy fiatalembert szólaltattunk meg, aki nemrég költözött fel a kincses városba egyetemistaként és rövid időn belül már bele is kóstolhatott a kolozsvári EKE tevékenységébe a Kőhegy-körtúra alkalmával. Ferencz Lórándtól nem áll messze a rendszeres kirándulás, hiszen a Csíki EKE tagjaként már fiatalon a természetjárás körforgásának részévé vált. Kismihály Bogihoz hasonlóan ő is részt vett az országos EKE Erasmus+ projektjében, de ott volt a szeptember végi EKE ünnepségen is, ahol az egyesület megalakulásának 130-dik évfordulóját ünnepelte minden tagszervezet a várfalvi EKE-Várban.
  • Október 10-én egy különleges helyre kalauzolta el az érdeklődőket Kovács Zsuzsa túravezetőnk, a Farcu-kristálybarlanghoz és a Fehérkő-sziklaszoroshoz, ahol a látottak minden elvárást felülmúlva lenyűgözték a résztvevőket. A kirándulás élményeiről Dénes Krisztina EKE-tagunk számolt be, aki nyugalmazott geológusként nem csak a turista perspektívájából, hanem szakmai szemmel is gyönyörködhetett a barlangban és sziklaszorosban.
  • Ködös, fagyos reggelek, szürke szmogfelhő a város felett, egyre rövidülő nappalok, melankolikus, végtelennek tűnő esős estek: talán ezek a képek jelennek meg lelki szemeink előtt, ha novemberre gondolunk, a túrázóknak viszont az eső, szél, hideg sem jelent akadályt, hogy kimozduljanak a természetbe. Éppen ezért arra bátorítunk, hogy titeket se ijesszen el a novemberi lehűlés, hiszen együtt lehetünk szemtanúi, ahogyan a természet szép lassan felkészül a téli álomra. Íme hát, a kolozsvári EKE gazdag novemberi túrakínálata, amelyet Kismihály Boglárka ismertet.