Mesél az EKE - 2021. július

Műsorvezető/házigazda: Maksay Magdolna

Résztvevő(k) (EKE – Kolozsvár 1891 részről): Kismihály Boglárka

Meghívott(ak): Kertész Áron, résztvevő a hétvégi Székelykő körtúrán

Szombaton a hőség ellenére is népes társaság gyűlt össze Várfalván: kicsik-nagyok, összesen 28-an, izgatottan várták, hogy útnak induljanak a kalandos Székelykő körüli túrán, amely során 33-szor kelhettek át a Rákos-patak hűsítő vizén és a Kőközi-szoros egy részének robusztus sziklafalai között. A túra teljes hossza 47 km-en vezetett vissza Várfalvára áthaladva Csegezen, Székelyhidason,  Oláhrákoson, Nyírmezőn, Torockógyertyánoson, Torockószentgyörgyön, majd Torockón, ahol a gyerekeknek 32 km után véget is ért a nem mindennapi kihívás. A szülők visszatekertek Várfalvára az autókig, így ők teljesítették a majdnem 50 km-es távot. A túra élményeiről Kertész Áron számol be, aki 3 éves kisfiával, Dáviddal tekerte le a távot.
Habár a Vasvári-teljesítménytúra számításait felülírta a zuhogó eső, a szervezők mégsem keseredtek el, inkább értékelték annak a 31 bringásnak a bátorságát, akik nekivágtak a nem mindennapi kihívásnak extrém időjárási körülmények között. Az 57 regisztrált résztvevő közül a szombat reggeli szürke, kövér esőfelhők sok mindenkit elbátortalanítottak, végül pedig a megfogyatkozott sereg egy kis része is feladta a velőig hatoló szél és a zuhogó eső elleni csatát. Remélhetőleg a július 31-i Bánffy teljesítménytúrát mindenki meg fogja úszni szárazabban, akárcsak az augusztus 21-i Kós teljesítménytúrát Sztána idilli környékén. A szervezési tapasztalatokról és a soron következő túrákkal kapcsolatos tudnivalókról Kismihály Boglárka számol be.
Augusztus 21-én a kolozsvári EKE Sztána idilli környékére várja mindazokat, akik gyalogosan, vagy kerékpárosan teljesítenék a Kós Károly Emlék- és Teljesítménytúrák hosszabb-rövidebb változatait. Emellett árnyas erdei ösvények, és hűsítő bükki források várják a természetjárókat kincses városunk népszerű túrahelyein. Az agusztusi bakancslista kínálatát Kismihály Boglárka osztja meg velünk.