2022. decemberi bakancslista

Januárig a fázósabbak is bátran nekiveselkedhetnek egy gyalogtúrára, az utóbbi évek tapasztalatai alapján alighanem enyhe decemberünk lesz. Egy kicsit lehet sáros, egy cseppet reggel ködös is, de egy kőhajításnyi táv megtétele után már kezdjük kigombolni a kabátot, a pihenőknél azért jólfog némi forró tea. Érdemes lesz elindulni, hiszen a Brüll-kilátónál, Izsáron és Reketón járhatunk, a pusztatopai erdőben és a Sárosbükkben, de egy hétvégét Nagyváradon és Debrecenben is tölthetünk. A java már novemberben elkezdődik: a kolozsvári magyar egyetemi oktatás 150 éves történelmét bemutató kiállítás meglátogatásával. És már lehet készülni a januárban esedékes éjszakai bagolylesre is a Riszeg-tető környékén.

December 3. (szombat):

 • Gyalogtúra: Bartha-kilátó – Brüll-kilátó – Slamovics ház – Cérna-forrás. (15 km). Találkozás 9 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Csorba Anna.

December 7. (szerda):

 • Mikulás-túra a Páter-gerincen (7 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

December 10. (szombat):

 • Nemzetközi hegynap kiskocsikkal: Reketó – Izsár – Pape – Hidegszamos Üzem (16 km, 700 m szintkülönbség, menetidő 6 óra). Bejelentkezni telefonon december 7-ig! Szervező: Kiss János.
 • Gyalogtúra: Mikes-tető (14 km). Találkozás 8.45 órakor az M16-os autóbusz Román Opera melletti megállójában (a busz 9 órakor indul). Szervező: Pál Gyöngyi.

December 10-11. (szombat-vasárnap):

 • Buszos kirándulás Nagyváradra és Debrecenbe. Szállás Debrecenben, hotelben, két ágyas szobákban. Mivel a kisbusz már megtelt, abban az esetben tudunk nagy buszt indítani, ha még legalább 15 személy összegyűl. Bejelentkezés és további részletek a honlapon közzétett űrlapon vagy telefonon november 27-ig. Szervező: Szima Márton.

December 14. (szerda):

 • Hagyományos séta az István-forráshoz (9 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

December 17. (szombat):

 • Hagyományos borforraló túra a Bácsi-torokban (10 km). Találkozás 9 órakor a Törökvágás tetején, a falumúzeum előtt. Szervező: Szilágyi András.

December 18. (vasárnap):

 • Decemberi séta a pusztatopai erdőben (19 km): Nádasszentmihály – Nagyszegű-bérc – Kék Lagúna – Egeres, vasútállomás. Találkozás 9 órakor a Beta távolsági autóbusz-állomáson. Szervező: Szima Márton.

December 21. (szerda):

 • Hagyományos séta a Cérna-forráshoz (8 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

December 26. (hétfő):

 • Karácsonyi séta a Sárosbükkben (15 km, 250 m szintkülönbség). Találkozás 8.45 órakor az M16-os (40-es) autóbusz Román Opera melletti megállójában. Szervező: Kiss János.

December 28. (szerda):

 • Hagyományos séta a Rejtett-forráshoz (7 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Januári előzetes

Január 2. (hétfő):

 • Évnyitó túra a Rejtett-forráshoz (7 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Kovács D. Zsuzsa.

Január 7. (szombat):

 • Bagolytúra a következő útvonalon: Tóttelke vasúti megálló – Csiga-domb – Riszeg-tető – Bánffyhunyad. Találkozás 16.15-kor a kolozsvári vasútállomáson, utazás a 16.44-kor induló személyvonattal. A túra hossza 14 km. Vissza a 01.10-kor Bánffyhunyadról induló gyorsvonattal utazunk. Kérünk, hogy mindannyian gondoskodjatok megfelelő világítóeszközről. Szervező: Szima Márton.

Túravezetők, szervezők elérhetősége