Mesél az EKE - 2020. november

Adás dátuma: 2020. november 19.

Műsorvezető: Maksay Magdolna

Résztvevő(k) (az EKE – Kolozsvár 1891 részéről): Szima Márton (túravezető)

Meghívott(ak): Pánczél Ádám (résztvevő, újdonsült EKE-tag)

Novemberi adásunk meghívottjait, Szima Márton túravezetőt és Pánczél Ádám túrázót arról kérdeztük, hogy miért éri meg a csípősebb novemberi időben is kimozdulni a természetbe, emellett pedig a hétvégi Nagy-hegy túráról is faggattuk őket.
A Dregán-tó közelében lévő túra megszervezése lassan hagyománnyá válik: 2019-ben a nagy érdeklődésnek köszönhetően két alkalommal is meghirdettük, idén pedig ismét túljelentkezéssel kellett szembesülnünk. Habár a járványhelyzet okozta bizonytalanság megnehezítette a szervezési folyamatot, a befektetett munka és energia végül megtérült, hiszen minden résztvevő felejthetetlen élményekkel térhetett haza. Szima Márton túravezető részletesen beszámol a túraútvonalról, visszaidézve azokat az öt-hat évvel ezelőtti emlékeket, amikor kerékpárral járta le először a távot. Emellett azt is elárulja, hogy még milyen programokkal készül ebben az évben a túrázók számára.
Ádámmal már találkozhattak a hallgatók augusztusi adásunkban is, akkor arról faggattuk, hogy kortársaihoz képest ő miért választja inkább a hegymászást minőségi kikapcsolódásként a bulizás helyett. Azóta úgy döntött, hogy ha már velünk túrázik, egyúttal beiratkozik az EKE-be is, így most már ő is gazdagítja egyesületünk csekély számú ifjúságának csoportját. A beszélgetés során mesél arról, hogy miért iratkozott be az EKE-be és milyen tevékenységekbe szeretne önkéntesként bekapcsolódni. Emellett megkérdeztük tőle azt is, hogy idén ősszel milyen túrahelyeken fordult meg az EKE-vel vagy a családja társaságában, végezetül pedig a Nagy-hegy túráról szóló hangulatos élménybeszámolót hallhatjuk tőle.
A műsor utolsó részében Maksay Magdi kínál ízelítőt a decemberi bakancslistából.