Susține activitatea asociației EKE cu 3,5% din impozitul pe venit!

Te rugăm să sprijini activitatea Asociației Erdélyi Kárpát Egyesület – Kolozsvár 1891 (Societatea Carpatină Ardeleană – Cluj 1891) cu 3,5% din impozitul tău pe venit.

Contribuabilii au posibilitatea ca până la data de 25 mai 2023 să direcționeze 3,5% din impozitul datorat pe veniturile obținute în anul 2022 unei organizații civile sau unui lăcaș de cult, conform art. 84 alin. 2 din capitolul X al Codului fiscal.

Astfel, conform reglementărilor legale, Tu poți dispune de destinația a 3,5% din impozitul pe venit pe care îl plătești, putând alege organizația civilă care să primească această sumă. Dacă nu îți exprimi opțiunea, această sumă rămâne în trezoreria statului. Din acest motiv, am fi foarte recunoscători dacă ai oferi această sumă modestă pentru sprijinirea activități Asociației Erdélyi Kárpát Egyesület – Kolozsvár 1891 (Societatea Carpatină Ardeleană – Cluj 1891), în cazul în care ești angajat, pensionar sau persoană fizică autorizată (PFA). În această perioadă de criză depindem și mai mult de ajutorul susținătorilor noștri, orice donație cât de mică este de imensă valoare pentru noi.

Nou! Acum poți completa formularul online foarte ușor pe platforma formular230.ro dacă dai click aici. Ție îți costă numai câteva minute, dar pentru noi înseamnă un ajutor de neprețuit pentru a continua activitatea noastră comunitară! Înainte de a genera pdf-ul nu uita să bifezi pătratul unde se scrie Trimite automat o copie a formularului către Asociația Erdélyi Kárpát Egyesület – Kolozsvár 1891 (SCA – Cluj 1891), ca să putem depune formularul completat la ANAF.

Dacă ești angajat sau pensionar, te rugăm să descarci de pe pagina noastră web și să completezi cu datele tale personale formularul 230. Îți va lua cel mult 4 minute. Dacă ești persoană fizică autorizată (PFA) completează cu datele SCA – Cluj 1891 rubricile corespunzătoare din formularul unic privind impozitul pe venit pe pagina web ANAF, care poate fi editat electronic, sau descarcă de aici formularul în format pdf. Acest formular trebuie depus anual la ANAF, deci probabil îți este deja cunoscut. Dacă nu este așa, vorbește cu contabilul tău, eventual trimite-i varianta completată de noi.

Este important ca datele de mai jos să figureze în rubricile corespunzătoare (pentru ușurarea procedurii, acestea sunt deja completate în formularele descărcabile de pe pagina noastră web):

Denumire entitate nonprofit
Asociația Erdélyi Kárpát Egyesület – Kolozsvár 1891 (Societatea Carpatină Ardeleană – Cluj 1891)
Cod de identificare fiscală al entităţii nonprofit
24931642
Cont bancar (IBAN)
RO50RNCB0106107535870001

Formularul completat trebuie depus sau expediat prin poștă la Administrația financiară locală până în data de 25 mai 2023, eventual poate fi încărcat online dacă ai utilizator pe platforma Spațiul Privat Virtual. Dacă locuiești în județul Cluj și nu ai posibilitatea să depui personal formularul 230, poți împuternici personalul asociației ca să depună formularul în numele tău. În acest scop trebuie să completezi declarația 230, în care noi am completat deja datele colegului împuternicit și să o aduci în original la biroul nostru, iar noi o vom depune la Administrația financiară. Dacă ai posibilitatea, poți să completezi documentele și în format electronic și le poți trimite prin e-mail la adresa info@ekekolozsvar.ro. Dacă ai probleme în cursul completării, contactează-ne pentru ajutor.

Îți mulțumim pentru contribuție!