Mesél az EKE - 2021. március

Adás dátuma: 2021. március 25.

Műsorvezető/házigazda: Kristály Beáta

Résztvevő(k) (EKE – Kolozsvár 1891 részről): Kismihály Boglárka (irodavezető), Kovács D. Zsuzsa (elnök, túravezető)

Meghívott(ak): Bálint Orsolya (önkéntes az EKE-síversenyeken)

Márciusban kivételes módon Kristály Bea műsorvezetésével mesélt az EKE, amiért nagyon nagy köszönettel tartozunk neki, ugyanis ha ő nem vállalta volna el a feladatot, ebben a hónapban elmaradt volna rádiós híradásunk.
Műsorunk első felében a március eleji EKE-síversenyekről számoltunk be, pontosabban a XVII. EKE-gyereksíversenyről és a Hangay Oktáv családi síverseny második kiírásáról. A járványügyi helyzet okozta megszorítások ellenére mindkét rendezvény sikeresen zajlott le, gyönyörű téli panoráma fogadta a versenyzőket és a szervezés is jobban sikerült, mint valaha. Az önkénteskedés élményeiről Bálint Orsolya számolt be, aki pár éve még versenyzőként izgult a rajtnál, mára viszont betekintés nyerhetett a szervezés kulisszái mögé. Emellett arról is szó esett, hogy ki volt a legkisebb versenyző, hányan mérettették meg magukat és kik lettek a dobogósok.
Műsorunk második felében Kovács D. Zsuzsa, a kolozsvári EKE elnöke kínált ízelítőt áprilisi, mezőzáhi bazsarózsás túrájából, végezetül pedig az áprilisi bakancslistából is szemlézgettünk. Ha lemaradtatok volna a műsorról, most visszahallgathatjátok.