Mesél az EKE - 2019. szeptember

Adás dátuma: 2019. szeptember 26.

Műsorvezető: Maksay Magdolna

Résztvevő(k) (az EKE – Kolozsvár 1891 részéről): Kismihály Boglárka; Kovács D. Zsuzsa és Meze Elemér túravezetők

A nyári kánikulát magunk mögött hagyva, a szép, napsütéses őszi napok a természetbe csalogatnak. A kellemes időjáráshoz a kolozsvári EKE is csatlakozik néhány nagyon érdekes és vonzó túraajánlattal, emellett beszámolunk két eseményről, amelyet az EKE szervezett a közelmúltban és eléggé eltér a megszokottól. Az egyik szemét-gyűjtési akció volt, másik pedig túravezető tanfolyam.

Mint tudjuk a természetszerető ember, az igazi turista fontosnak tartja, hogy kiránduló helye tiszta legyen. Az EKE Kolozsvár ezért szervezett szeptember 11-én szemétgyűjtő akciót. 10 önkéntes, 23 zsák szemetet gyűjtött össze a gorbói országút tetején, a Kós Károly Teljesítménytúra egyik ellenőrzőpontja környékén. A részletekről Kismihály Boglárka számol be.

Szintén szeptemberben, kétnapos  túravezetői tanfolyamot szervezett az országos EKE Várfalván. A szeptember 14-dikén és 15-dikén tartott tanfolyamra 65 érdeklődő érkezett 15 tagszervezetből. Az alkalomról Mezei Elemér, a kolozsvári EKE túravezetője számol be, aki többedmagával szintén részt vett a tanfolyamon.

Végezetül Kismihály Boglárka ismerteti a soron következő programokat, Mezei Elemér pedig ízelítőt kínál az általa vezetett látványos Ronki- és Pocsoválistei-szorosok őszi körtúrájából. A sort Kovács Zsuzsa zárja, aki Désre és Nyíregyházára csalogatja el az érdeklődőket buszos honismereti kirándulásai alkalmával.