Mesél az EKE - 2022. március (2. rész)

Adás dátuma, ideje: 2022. március 24., 10:30 – 11:00

Műsorvezető/házigazda: Maksay Magdolna

Résztvevő(k) (EKE – Kolozsvár 1891 részről): Kismihály Boglárka, Kovács D. Zsuzsa

Meghívott: Szélyes Levente (hat gyerekes apuka, sikeres cégvezető, közösségi szervező, sportkedvelő, a kolozsvári EKE állandó támogatója)

Többször is lesz medvehagymaszüret áprilisban, és a barlangtúra, emléktúrák, többnapos tiszafüredi kerékpáros kirándulás mellett látványosan előtérbe kerülnek a virágtúrák: tőzikék nyílnak a Meszesen, kockásliliom virágzik Sárdon, a pádisi krókuszmezőket pedig debreceni és nyíregyházi turista barátokkal együtt látogathatjuk meg – olvashatjuk Kerekes Edit hangulatos felvezetőjét a Szabadság Napilap weboldalán az áprilisi bakancslistánál. Ha már fellapoztuk a múlt pénteken megjelenő Erdélyt, láthattuk, hogy Kovács Zsuzsa túravezető neve három programnál is szerepe: április 2-án autóbuszos kirándulást szervez Feketeerdőre és Magaslakra, medvehagyma-szürettel összekötve, 8-án a Leonardo da Vinci kiállítást tekinthetjük meg vele, 23-án pedig Palczer János emléktúrát szervez a pádisi krókuszmezőkre a debreceni és a nyíregyházi turista barátokkal együtt. 

Reméljük, hogy a március eleji télies időjárás után áprilisban végre tárt karokkal köszönthetjük a tavaszt és a napsütés többünket kicsalogat a túraösvényekre, hogy egy-egy fárasztó hét után feltölthessük kifogyott energia-készleteinket az ébredő természetben, gyönyörködve a nyíló virágok színkavalkádjában. Ha meguntuk a szobánk négy fala között tölteni hétvégéinket, poroljuk le bakancsainkat, hiszen a kolozsvári EKE bő túrakínálattal készül az év legbolondosabb hónapjában is. Hogy pontosan milyen programokkal várják a természetjárókat, arról Kismihály Bogi számol be nekünk.