Mesél az EKE - 2022. február (2. rész)

Adás dátuma, ideje: 2022. február 24., 10:30 – 11:00

Műsorvezető/házigazda: Maksay Magdolna

Résztvevő(k) (EKE – Kolozsvár 1891 részről): Kismihály Boglárka, Vassy Kása Tünde-Alice (EKE-tag)

Habár kincses városunkban egyre tavasziasabb az időjárás, és a hőmérő higanyszála is jóval nulla fölé emelkedett, a kolozsvári EKE háza tájékán még nem ért véget a tél, hiszen március első hétvégéjén, 5-6-án síversenyt szerveznek gyerekeknek és családoknak a kisbányahavasi Buszkát sípályán. Ugyanezen a hétvégén a hepehupás vén Szilágyba kirándulhatnak Kovács Zsuzsával azok, akik inkább kerülik a sípályát és örömmel üdvözlik a tavasz közeledtét. Ezen felül tucatnyi szabadidős tevékenységgel készülnek az EKE-sek, hiszen a februári soványabb felhozatal után márciusban bőséges a kínálat: Kolozsvár-környéki túrák, Révi-szoros, nőnapi fotókiállítás, Gyalui-havasok, Nagy Magyar-barlang, 20 bükki forrás körtúrája, Maros-völgyi fatörzsbarlangok, kerékpártúra a Berettyó-forráshoz, Vári László-emléktúra és további különlegességek várják a természetjárókat. 

  • Vassy Kása Tünde és férje, Loránd, a buszos kirándulások mellett a gyalogtúrák lelkes résztvevői is, ahova gyerekeiket is magukkal viszik, így már kiskorban megszerettetik velük a természetjárást. Ők azok a vagány szülők, akik mindent is kipróbálnak, így márciusban például a családi síversenyen mutatják meg ügyességüket. 2021-ben már belekóstolhattak a síverseny családias hangulatába, idén pedig ismét rajthoz állnak. Hogy milyen volt az első élmény és mivel bátorítaná azokat, akik még sosem vettek részt hasonló megmérettetésen, arról ismét Tündét faggatjuk.
  • Ha kisíztük magunkat a március eleji síversenyeken, lássuk, mit tartogat még számunkra a kolozsvári EKE a tavaszköszöntő hónapban. A felvezetőben már kínáltunk egy kis ízelítőt a jövő havi túratervből, Kismihály Bogi viszont részletesen is beavat a bakancslisa bőséges felhozatalába.