Mesél az EKE - 2021. május

Műsorvezető: Maksay Magdolna

Résztvevő(k) (EKE – Kolozsvár 1891 részről): Branea Róbert, Kovács D. Zsuzsa

Meghívott(ak): Mild Brigitte (a Jókai teljesítménytúra gyalogos 55 km-es távjának egyik résztvevője)

Eseménydús hónapot tudhat maga mögött a kolozsvári EKE, hiszen május elején csucsai EKE-napokat szerveztünk megünnepelve a 130 éves EKE-t, a hónap közepén Jókai Mór Emlék- és Teljesítménytúrákon vehettek részt az érdeklődők, végezetül pedig a kőzettani mozaikként emlegetett Erdélyi-Szigethegység egyik kiemelkedő látványosságát, az Erdélyi-Érchegységben található Detunáták bazaltorgonáit csodálhatták meg a kirándulók.
Kovács Zsuzsa, az EKE-napok egyik főszervezője mesél a rendezvény sikeréről, és arról, hogy milyen programokon vehettek részt azok, akik május második hétvégéjén ellátogattak a csucsai kulcsos házhoz. Ezután Zsuzsa a Detunátákhoz szervezett hétvégi kirándulásáról is beszámol, amely szintén nagy népszerűségnek örvendett.

A tavalyi kimaradás után idén ismét megszerveztük a Jókai Mór Emlék- és Teljesítménytúrákat, amire minden gyalogos és kerékpáros nagyon várt már, ezért is történhetett meg, hogy a regisztráció lezárta előtt egy nappal beteltek a helyek. A gyalogos és kerékpáros erőpróba mellett az ultramaraton II. kiírásán is megmérettethették magukat a résztvevők Kolozsvár-Szind-Várfalva-Torockó útvonalon. Az esemény felelős szervezője, Branea Róberte mesél arról, hogyan sikerült az idei teljesítménytúra és milyen előkészületekkel járt a szervezés, valamint néhány statisztikai adatot is megoszt velünk. Végezetül a Jókai egyik résztvevőjét, Mild Brigittét is mikrofonvégre kapjuk, aki a gyalogos 55-ös távot életében először vállalta be és sikeresen teljesítette is a próbatételt betartva a szervezők által megszabott szintidőket. Az emberfeletti teljesítményről, valamint a személyes megtapasztalásairól és élményeiről számol be nekünk.