Őszi színkavalkád

Október 2. (szerda): 

  • Hagyományos séta a Páter-gerincen (7 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson.

Október 5. (szombat): 

  • Gyalogtúra: Gorbó-gerinc – EKE-forrás – Gorbó-patak völgye (18 km, 300 m szintemelkedés). Indulás reggel 9-kor a monostori végállomástól. Szervező: Csorba Anna.

Október 9. (szerda): 

  • Hagyományos séta az István-forráshoz (9 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson.

Október 12. (szombat): 

  • A Pocsoválistei- és Ronki-szorosok látványos őszi körtúrája (14 km/700 m/7 óra). Utazás mikrobusszal. (Ha betelnek a helyek, kiskocsikkal is lehet csatlakozni.) Indulás 7.30 órakor a volt Flip üzlettel (buszmegálló, Mihai Viteazul /volt Széchenyi-/ tér 9A szám) szembeni parkolóból. További információk és bejelentkezés a honlapon, vagy Facebook-oldalon. Szervező: Mezei Elemér.
  • Gyerektúra a Brüll-kilátóra (10 km). Találkozás a Bükkben, a Kerékcsárda melletti parkolóban reggel 9 órakor. Túravezetők: Lukács József és Veres Ágnes.

Október 13. (vasárnap): 

  • Autóbuszos kirándulás Szászavincre, a zagyvízzel elárasztott falu körbejárása. Gyalog 14 km, szintkülönbség alig van. A nehézfémekkel szennyezett, kénsavas zagytározó az elmúlást, a halált jelenti, de színe a fénytörés miatt, a szivárvány színeit hordozza. Indulás: 7 órakor a Fliptől. Bejelentkezés előzetesen online vagy telefonon október 4-ig. Szervező: Kovács D. Zsuzsa.

Október 16. (szerda): 

  • Hagyományos séta a Cérna-forráshoz (8 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson.

Október 17. (csütörtök): 

  • Tisztújító és alapszabály-módosító EKE-közgyűlés 18 órától az Apáczai-líceum dísztermében. Megkérünk minden tagtársat, hogy amennyiben ideje engedi, vegyen részt a gyűlésen, emellett értesítse azokat, akik nem olvassák az újságot és internetet sem használnak. Szeptember folyamán és október elején várjuk a jelöléseket a tisztségek betöltésére.

Október 20. (vasárnap): 

  • Kerékpáros palacsintatúra a pusztatopai palacsinta sütödéhez (80 km). Útvonal: Kolozsvár – Kajántó (Chinteni) – Bodonkút (Vechea) / Diós (Deuşu) – Báboc (Băbuţiu) – Sólyomkő (Şoimeni) – Magyarújfalu (Vultureni) – Magyarfodorháza (Fodora) – Nagyesküllő (Aşchileu) – Kisesküllő (Aşchileu Mic) – Pusztatopa (Topa Mică) – Kajántó (Chinteni) – Kolozsvár. Találkozás 9 órakor a vonatállomás előtt. Szervező: Szima Márton.

Október 23. (szerda): 

  • Hagyományos séta a Rejtett-forráshoz (7 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson.

Október 26. (szombat): 

  • Buszos kirándulás a kalotaszentkirályi Csipkebogyó-fesztiválra. Indulás reggel 9-kor a Fliptől. Bejelentkezés előzetesen online, vagy telefonon október 18-ig. Szervező: Molnár Ildikó. 
  • Őszi színek kavalkádja a Bélavárán (10 km, 800 m teljes szintemelkedés). Mivel a terep helyenként meredek, sziklás, csúszós, nagyon javasolt a túrabot használata. Utazás kisbusszal, indulás reggel 7:30-kor a volt Flip üzlettel szembeni parkolóból. Bejelentkezés előzetesen online október 21-ig. Túravezetők: Boér Botond és Kismihály Boglárka.

Október 25–30. (péntek–szerda): 

  • Kerékpározás és fürdőzés Bogács környékén (naponta 40-65 km-es túrák). A szállásról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia, a szervező csupán a túrák levezetését vállalja. Indulás Kolozsvárról pénteken, október 25-én délután, hazautazás szerdán, október 30-án. Szervező: Szima Márton.

Október 30. (szerda): 

  • Hagyományos séta a Páter-gerincen (7 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson.
     

Túravezetők, szervezők elérhetősége