2021. májusi bakancslista

Majálisozhatunk a Bélavára természeti rezervátumban, rögtön jönnek a Jókai teljesítménytúrák, autóbuszos kirándulás lesz a Detunátára, Rég volt ennyi kerékpártúra, mint májusban lesz: Csucsáról a Dregán-völgyi víztározót érintve Csucsáig, gyerekekkel a Sebes-Körös partján, aztán négy napig az Aranyos völgyén és Kalotaszeg környékén.

Figyelem! Mindenkit megkérünk, hogy a túrákon tartsa be a közegészségügyi óvintézkedéseket, valamint a hatóságok és egészségügyi szervek utasításait! Mivel járványügyi szempontból az elkövetkezendő időszakot is a bizonytalanság fogja jellemezni, és bármikor életbe léphetnek újabb korlátozások, a változtatás vagy a túrák lemondásának jogát mindvégig fenntartjuk. Emellett minden túrára szükséges előre bejelentkezni az alábbi online űrlap kitöltése által. Azokra a túrákra, amelyek nem szerepelnek az űrlapon, külön űrlap kitöltése által kell bejelentkezni.

Május 1. (szombat) vagy május 2. (vasárnap):

 • Gyalogtúra: Kisbányahavas üdülőtelep – Bélavára természeti rezervátum oda-vissza (16 km, szintkülönbség 700 m). Utazás kiskocsikkal. Szervező: Kiss János. Bejelentkezni telefonon.

Május 5. (szerda): 

 • Hagyományos séta a Páter-gerincen (7 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Május 7–9. (péntek–vasárnap):

 • Csucsai hétvége: Ünnepeljük együtt a 130 éves EKE-t! Részletek az azonos című cikkben és a honlapon. Szervező: EKE-Kolozsvár 1891.

Május 12. (szerda):

 • Hagyományos séta az István-forráshoz (9 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Május 15. (szombat):

 • Jókai Mór Gyalogos Emlék- és Teljesítménytúrák – XXIII. Kiírás. ♦ Jókai Mór Kerékpáros Emlék- és Teljesítménytúra – V. kiírás. ♦ Jókai Mór Ultramaraton – II. Kiírás. Szervező: Branea Róbert. Részletek a honlapon.

Május 19. (szerda):

 • Hagyományos séta az Cérna-forráshoz (8 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Május 22. (szombat):

 • Autóbuszos kirándulás a Detunátára (7-8 km, szintkülönbség 430 m). Indulás 7 órakor a Fliptől. Szervező: Kovács D. Zsuzsa. Részletek a honlapon, bejelentkezés április 20-tól.
 • Kerékpáros gerinctúra, útvonal: Csucsa – Dregán-völgyi víztározó – innen a Bihar-Kolozs megyehatár mentén, majd a gerincen vissza Csucsára (55 km). Utazás: Csucsáig a 07:01-kor induló vonattal, hazatérés Csucsáról a 16:12-kor induló vonattal, vagy a későbbiek valamelyikével. Szervező: Szima Márton. Bejelentkezés a honlapon.

Május 23. (vasárnap):

 • Gyerekbarát kerékpártúra a Sebes-Körös partján, útvonal: Csucsa – Körösfeketetó – Csarnóháza – Barátka, majd vissza Csucsára (50 km). Indulás Csucsáról reggel 9.30-kor a vasútállomás parkolójából. Szervező: Szima Márton. Bejelentkezés a honlapon.

Május 26. (szerda):

 • Hagyományos séta a Rejtett-forráshoz (7 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Május 29–június 1. (szombat–kedd):

 • Négynapos kerékpáros túra az Aranyos völgye és Kalotaszeg környékén. Útvonal és részletek a Facebookon vagy a honlapon. Szervező: Szima Márton.

Május 29. (szombat):

 • Gyalogtúra a Csáklyakő alatti nárciszmezőre (15 km, szintkülönbség 600 m). Utazás kiskocsikkal. Szervező: Kiss János. Bejelentkezni telefonon. Figyelem! Változás történt az eredetileg meghirdetett túrához képest, így az aktuális program a következő lesz: Bélavár-körtúra az Aranyos-völgyi Belioara-ról (10 km, 650 m szintkülönbség). Utazás kiskocsikkal, bejelentkezni telefonon szerda estig.
 • Vonatos kirándulás: Barátka (Bratca), Ökrök-völgyi körtúra (16 km, 400 m szintkülönbség). Találkozás 6.50 órakor a vonatállomáson (a TFC-vonat 7.15-kor indul, jegyvásárlás egyénileg). Szervező: Pál Gyöngyi. Érdeklődni telefonon.

Május 30. (vasárnap):

 • Gyalogtúra a Sárdi-rétre (18 km, szintkülönbség 300 m). Találkozás 7.20 órakor a vonatállomáson (CFR-vonat indul 7.45 órakor). Szervezők: Csorba Anna és Barabás Ibolya. Bejelentkezni telefonon.

Túravezetők, szervezők elérhetősége