2021. augusztusi bakancslista

Bunyaszekszárdra szervez bringatúrát és a Meleg-Szamoshoz körtúrát az EKE Kolozsvár 1891 augusztusban. Aztán jönnek a Kós gyalogos és biciklitúrák, az idén először pedig még ultramaraton is lesz.

Figyelem! Mindenkit megkérünk, hogy a túrákon tartsa be a közegészségügyi óvintézkedéseket, valamint a hatóságok és egészségügyi szervek utasításait! Mivel járványügyi szempontból az elkövetkezendő időszakot is a bizonytalanság fogja jellemezni, és bármikor életbe léphetnek újabb korlátozások, a változtatás vagy a túrák lemondásának jogát mindvégig fenntartjuk. Emellett minden túrára szükséges előre bejelentkezni a túravezetőknél, vagy az alábbi űrlap kitöltése által.

Augusztus 1. (vasárnap):

  • Gyalogtúra: Gorbó-gerinc – EKE-forrás (18 km, 300 m szintkülönbség). Találkozás 9 órakor a monostori (villamos, troli) végállomáson. Szervező: Csorba Anna.

Augusztus 4. (szerda):

  • Hagyományos séta a Páter-gerincen (7 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Augusztus 11. (szerda):

  • Hagyományos séta az István-forráshoz (9 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Augusztus 13–15. (péntek–vasárnap):

  • Kerékpártúra Bunyaszekszárdra és környékére (az emléknap alkalmából). Szervező: Sima Márton. Részletek a honlapon és facebookon.

Augusztus 14. (szombat):

  • Gyalogtúra: szászfenesi erdő (14 km, 250 m szintkülönbség). Találkozás 9 órakor az M21-es autóbusz Bucium utcai megállójában. Szervező: Pál Gyöngyi. Érdeklődni telefonon.

Augusztus 14. vagy 15. (szombat/vasárnap):

  • Meleg-lapály – Öreghavas – a Jára forrásai (20 km, 500 m szintkülönbség), kiskocsikkal. Szervező: Kiss János. Érdeklődni telefonon.

Augusztus 18. (szerda):

  • Hagyományos séta az Cérna-forráshoz (8 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János

Augusztus 21. (szombat):

Augusztus 25. (szerda):

  • Hagyományos séta a Rejtett-forráshoz (7 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Augusztus 28. (szombat):

  • Szamosbazár körtúra (18 km). A túra minősítése nehéz, ezért tapasztaltabb túrázóknak ajánljuk. Utazás kisbusszal, szükséges az előzetes online bejelentkezés. Részletek hamarosan a honlapon. Túravezető: Szőke Enikő.

Túravezetők, szervezők elérhetősége