Rendhagyó túra Kós Károly emlékére

EKE – Kolozsvár 1891

Habár az idei évet új tervekkel és reménységgel telve indítottuk, a járványhelyzet okozta káoszban minden elképzelésünk pillanatok alatt szertefoszlott. Az elmúlt hónapokban a Covid-19 több csatában is győzedelmeskedett felettünk, a harcnak viszont még koránt sincs vége. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy nem hagyjuk a Kós-túrát is teljes mértékben veszni ebben a szélmalomharcban, hanem kiokoskodunk egy olyan alternatívát, amely lehetővé teszi, hogy a törvény által megengedett hatfős csoportban bárki lejárhassa az általa választott túraútvonalat. Ennek érdekében önkéntes csapatunk kijelzi a Kós Károly Emlék- és Teljesítménytúra vadregényes útvonalát a megszokott fehér alapon kék/piros feliratú szalagokkal, így az eredetileg tervezett dátumon, augusztus 22-én bárki bevállalhat egy olyan útvonalat, amely számára igazi kihívást jelent. Reméljük, hogy a kezdeményezésünkbe minél többen becsatlakoznak, ezzel is támogatva Kós Károly szellemi örökségének ápolását, hiszen a Kolozsvártól Sztánáig vezető festői úton megcsodálhatják azokat a tájakat, amelyek nagy építészünk és írónk alkotói egyéniségét formálták, és ahol igazán otthon érezte magát.
Habár az eddig megszokott feltételeket nem tudjuk biztosítani (pl. regisztráció, indítócsomagok, energiapótlók, közös étkezés, elsősegély stb.), a különböző túraváltozatok nyomvonalai, térképei mindenkinek rendelkezésére állnak, és letölthetőek weboldalunkról ide kattintva gyalogos túrák esetében, vagy innen kerékpáros túrák esetében. Az útvonalak részletes leírását a túrakalauz tartalmazza, amely szintén letölthető ide kattintva.
A túra napján néhány önkéntes is kint lesz a helyszínen arra az esetre, ha valakinek szüksége lenne bármilyen segítségre, a célban pedig, a Szentimrei-villánál, hűsítők várják majd a fáradt túrázókat.
Az alábbi telefonszámon bárki elérhet bennünket: 0771-535848.

Varjúvár