Mesél az EKE - 2024. április

Adás dátuma, ideje: 2024. április 18., 10:30 – 11:00

Műsorvezető: Maksay Magdolna

Résztvevő (EKE – Kolozsvár 1891 részéről): Kismihály Boglárka

Meghívott: Mild Brigitte (volt Jókai teljesítménytúra résztvevő)

A kolozsvári EKE idén májusban is a több száz résztvevőt számláló népszerű teljesítménytúrájával nyitja meg az évadot, amelynek leghosszabb, 55 km-es gyalogos útvonala kincses városunktól a kétszer felkelő nap településéig vezet. Akik viszont nem szeretnék túlságosan feszegetni határaikat, azok számára rövidebb túraváltozatokkal is készülnek a szervezők. Idén részben változni fog a hosszú gyalogos és kerékpáros útvonal, a jó társaság és az életre szóló élmény viszont továbbra is garantált, hiszen amikor több mint 500 túrázó összegyűl, ott csak jó dolgok történhetnek. 

A hallgatók már biztosan kitalálták, hogy a Jókai Mór emlék- és teljesítménytúráról van szó, amelynek gyalogos változata a 26-dik kiírásához érkezett, de a kerékpáros túra is már 8 évessé cseperedett. Mai meghívottunk, Mild Brigitte, már több alkalommal is teljesítette a Jókai leghosszabb, 55 km-es gyalogos túraváltozatát nagyrészt szaladva, ugyanakkor a Kós túra leghosszabb, 52/58 km-es változatán is bizonyította már nem mindennapi tűrőképességét. Hogy mi motiválja határai feszegetésére, és milyen élményt jelentenek számára a teljesítménytúrák, arról ő maga fog mesélni. Ugyanakkor itt van a stúdióban Kismihály Boglárka is, a Jókai teljesítménytúrák szervezője, aki megoszt néhány fontos tudnivalót a jelentkezéssel és a részvétellel kapcsolatban.

Habár a kolozsvári EKE májusa nagyrészt a Jókai teljesítménytúra körül forog, buszos kirándulásokból, illetve gyalogos és kerékpáros túrákból sem lesz hiány. A hónap elején a gyulafehérvári Batthyaneumba és a szászbonyhai felújított Bethlen-kastélyba is ellátogathatunk, emellett lesz gyalogtúra a Radnai-havasokban lévő nárciszmezőhöz, de a Kolozsvár-környéki kirándulások sem maradnak el. A májusi bakancslista részleteiről Kismihály Bogit kérdezzük.