Mesél az EKE - 2023. február

Adás dátuma, ideje: 2023. február 24., 10:30 – 11:00

Műsorvezető: Maksay Magdolna

Résztvevő (EKE – Kolozsvár 1891 részéről): Kismihály Boglárka

Meghívott: Kardos Zsuzsanna

  • Tavaly a nagykorúvá vált EKE-gyereksíversenyen ismét sikerült 4-gyel átlépni a bűvös 100-ast, a Hangay Oktáv Családi Síversenyen pedig megdőlt az eddigi rekord: 27 család 97 bátor versenyzője állt rajthoz, a legnépesebb csapatnak járó vándorkupát pedig a 8 tagú Szélyes család vihette haza. Idén március 18-án és 19-én fogják megszervezni a kolozsvári EKE síversenyeit a kisbányahavasi Buszkát üdülőtelepen, a jelentkezők pedig március 10-én, déli 12 óráig regisztrálhatnak előzetesen mindkét rendezvényre. Kardos Zsuzsanna, már a kezdetek óta aktív és lelkes szervezője az EKE-gyereksíversenynek, ugyanakkor megtapasztalhatta, hogy milyen, amikor a saját gyerekei állnak rajthoz. A családi síverseny esetén kettős szerepet is vállal: amellett, hogy szervezőként segít a regisztrációnál, az eredmények bevezetésénél, és a díjak kiosztásánál, 4 tagú családjával versenyzőként is megtapasztalja a verseny izgalmait.

  • Zsuzsa beszámolója után Kismihály Bogi beavat az EKE síversenyeinek előkészületeibe, ismerteti a legfontosabb tudnivalókat és szabályokat, valamint azt is megtudjuk, hogy jelen pillanatban hogy áll a szervezés és a jelentkezés.

  • Márciusban nemcsak a téli sportok szerelmeseinek készülnek programmal a kolozsvári EKE-sek, hanem gazdag túrakínálattal várják azokat is, akik a sízés helyett inkább túrázással kapcsolódnának ki a mindennapi rutinból. Idén is részt vehetünk a 20 bükki forrás körtúráján, vagy a Vári László-emléktúrán a Vlegyászán, de a Révi-szoros túra sem maradhat el, ráadásként pedig két vándortábori előzetesbe is belekóstolhatunk: Ökrök-völgyi körtúrára és szilágysági honismereti kirándulásra csalogatnak a szervezők. A részletekről Kismihály Bogit kérdezzük.