Mesél az EKE - 2021. augusztus

Műsorvezető/házigazda: Maksay Magdolna

Résztvevő(k) (EKE – Kolozsvár 1891 részről): Branea Róbert

Meghívott(ak): Kerekes Edit, Bolla Emese, Veres Melinda és Villő

Az augusztusi adásunkban elsőként Branea Róbert szervező számol be arról, hogy milyen kihívásokat jelentett világjárvány idején megszervezni négy teljesítménytúrát és melyek voltak az idei év legnagyobb megvalósításai.
Ezután Kerekes Editet, a Szabadság újságíróját és az Erdély, a Kolozsvári EKE havi mellékletének főszerkesztőjét faggatjuk önkéntes tapasztalatairól. Edit eddig csak az újságban megjelenő beszámolók korrektúrázása során kóstolhatott bele a teljesítménytúrás élményekbe, idén viszont a Vasvári és a Bánffy túrákon is beállt az önkéntes csapatba pontbíróként.
Bolla Emese, a Waldorf iskola kedvelt tanítónője két éve résztvevőként tekerte le a Kós-túra hosszú kerékpáros távját férjével, Molnár Zoltánnal, idén viszont bevállalták a pontbíráskodást a túra egyik fő csomópontjánál, a Riszeg-tetőn, ahol az áthaladó túrázókkal való találkozás öröme mellett a gyönyörű panoráma tette emlékezetessé a vasárnapi túrát.
Végezetül a Kós teljesítménytúra résztvevőit, Veres Melindát és 5 éves kislányát, Villőt kérdezzük, akik a 18 km-es gyalogos távot teljesítették hősiesen.