Mesél az EKE - 2023. január

Adás dátuma, ideje: 2023. január 19., 10:30 – 11:00

Műsorvezető/házigazda: Maksay Magdolna

Résztvevő (EKE – Kolozsvár 1891 részéről): Kismihály Boglárka

Meghívott: Alt Mónika Anetta

  • Alig kezdődött el a 2023-as év, a kolozsvári EKE-ben máris felpezsdült az élet: elkezdődtek az előkészületek a márciusi síversenyekre, a Jókai és Bánffy teljesítménytúrákra, valamint az augusztusi EKE Vándortáborra. Mindeközben pedig a havonta meghirdetett kirándulások sem maradnak el. Január 7-én egy különleges túrán vehettek részt az érdeklődők Szima Márton vezetésével, mégpedig egy bagolytúrán. Hogy mit is fed ez az elnevezés, azt Alt Anetta Mónikától fogjuk megtudni, aki életében először vállalta be a nem mindennapi kihívást.

  • Ha nem szeretnénk lemaradni kolozsvári EKE idei legnagyobb rendezvényeiről, vegyük elő határidőnaplónkat, mert Kismihály Bogi megoszt velünk néhány fontos dátumot.

  • Habár még le sem járt január, már készíthetjük bakancsainkat a februári túrákra, abban reménykedve, hogy a jövő hónapban végre hóban is járhatjuk a természetet, nem csak sárban. Lesz Őzek-völgye gömbkövekkel, Meszes-hegység Barlang-völgyi jeges sziklavájattal, vonatos túra kígyófejjel, de isztolnai felfedezőtúrán is részt vehetünk és a megszokott Kolozsvár-környéki gyalogtúrák sem maradnak el. A részletekről Kismihály Bogit kérdezzük.