Mesél az EKE - 2019. november

Adás dátuma: 2019. november 21.

Műsorvezető: Maksay Magdolna

Résztvevő(k) (az EKE – Kolozsvár 1891 részéről): Branea Róbert, Kismihály Boglárka

Meghívott(ak): Köllő Gábor (az EMT elnöke)

Mintha idén nem akarna véget érni az ősz. Bár egyre hűvösebbek az éjszakák, azért napközben kellemes, szép túrázni való idő várja a természet szerelmeseit. Bizonyára az elmúlt hétvégén a túrázók többsége úgy gondolta, hogy a természetben tölti a szombatot vagy a vasárnapot, hiszen valószínű, hogy ez volt az utolsó szép őszi hétvége. Ehhez az időjáráshoz igazította kínálatát a kolozsvári EKE is két túrát kínálva az érdeklődők számára: az egyik a Kőhegy-körtúra volt szombaton, a másik pedig egy őszi séta a pusztatopai erdőben. A Kőhegy túráról Branea Róbert számol be, a túra szervezője, a pusztatopai sétáról pedig műsorvezetőnk, Maksay Magdolna osztja meg élményeit, aki szintén csatlakozott a 40 fős népes társasághoz.

Annak reményében, hogy még várnak ránk szép, kellemes őszi napok, a kolozsvári EKE még kínál néhány túra lehetőséget ebben a hónapban. Ezekre hívja fel hallgatóink figyelmét Kismihály Boglárka, ugyanakkor a november 26-i Hazajáró közönségtalálkozó részleteit is megosztjuk a hallgatókkal. Decemberben Szász erődtemplomok címmel szervez buszos honismereti kirándulást Szima Márton, így jól figyeljen mindenki, aki nem szeretne lemaradni erről az eseményről.

Műsorunk utolsó felében Köllő Gábor, az EMT elnöke lesz a meghívottunk, aki tematikus előadást fog tartani decemberben közlekedésről és környezetvédelemről, erről oszt meg egy kis ízelítőt.