II. alkalommal szervezi meg az Erdélyi Kárpát Egyesület – Kolozsvár 1891 a Kós Károly Kerékpáros Emlék- és Teljesítménytúrát, a Kakasos Templomtól a Varjúvárig.

A kerékpártúra útvonala: Kolozsvár, Kakasos Templom (RAJT) – Hója-erdő – Kányafő (1. EP) – Kis-Martonos tető – Bátori-hegy (2. EP) – Kapulat-nyereg – A3 autópálya építőtelep – Gorbói országút (3. EP) – Medvepad-domb – Gyerőffy-szöktető – Gyerővásárhely, Református Parókia (4. EP) – Jegenyei menedékház (5. EP) – Ordományos-domb – Riszeg-tető (6. EP) – Sztána, Szentimrei-villa (CÉL) – Kalotanádasi út (szállító járművek állomása).

 

RAJT: Kolozsvár, Kakasos Templom (Mócok útja 84, Kolozsvár–Felsővárosi Református Egyházközség), 7.00–7.30 között.
Az útvonal nagymértékben terepen halad, hossza 53 (+6) km. A szervezők által megszabott szintidő 10 óra; legkésőbb 17.00 óráig meg kellene érkezni a Szentimrei-villához!

Teljes szintemelkedés: 1511 m, teljes szintereszkedés: 1337 m.

A túra minősítése: közepes nehézségű.

A visszatérés Kolozsvárra lehetséges a szervezők által biztosított mikrobuszokkal vagy autóbuszokkal és kerékpár-szállításra alkalmas járművekkel.
A CÉLba való érkezés és pihenés után, 17.30 órakor a résztvevők együtt elindulnak Kalotanádas felé. Földúton 3 km-nyi utat tesznek meg, egészen a 135-ös kalotanádasi műútig. Innen jobbra, az E60-as nemzetközi országútig haladnak további 2,8 km-t, amíg találkoznak a várakozó szállító járművekkel.

A résztvevők önállóan is visszatérhetnek Kolozsvárra, saját költségükön, vonattal, a sztánai vasútállomástól.

Kapcsolat
Bármilyen, a kerékpártúrával kapcsolatos információ megtalálható a túra honlapján: www.ekekolozsvar.ro/kosbringa/ vagy a következő telefonszámon, illetve e-mail címen lehet igényelni: Branea Róbert, +4 0723-400496, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..