Az EKE-Kolozsvár 1891 2016. május 7-én, szombaton, immár tizenkilencedik alkalommal szervezi meg a Jókai Mór Emlék- és Teljesítménytúrát.

Az érdeklődők három útvonal közül választhatnak:

Jókai 55 (55 km): rajt 630-730 között, a Kolozsvár főterétől kb. 4,5 km-re, a tordai útról letérő szelicsei úton, a Silva kempingtől.

Útvonal: Silva kemping – Adrenalin Park – Hordós-kút – Túri-hasadék – Szind/Unitárius Paplak – Tordai-hasadék – Monasztéria (Kápolnás)-tető – Curmătura-nyereg – Várfalva – Székelykő-nyereg – Torockó.

● Jókai 30 (30 km): rajt 930-1030 között Szindről (Sănduleşti).

Útvonal: Szind/Unitárius Paplak – Tordai-hasadék – Monasztéria (Kápolnás)-tető – Curmătura-nyereg – Várfalva – Székelykő-nyereg – Torockó.

● Jókai 10 (13 km): rajt 1100-1200 között Várfalváról (Moldoveneşti).

Útvonal: Várfalva – Székelykő-nyereg – Torockó.

 

Részvételi díj:
30 lej, EKE-tagoknak 25 lej.

6 év alatt: ingyenes.

Egyetemi hallgatók, iskolások: 15 lej, EKE-tagoknak: 10 lej.

A részvételi díj tartalmazza: a túrajelvényt, az emléklapot és az ellátást a frissítő pontoknál (ásványvíz, lekváros kenyér, zsíros kenyér, tea).

Szállítás:

  • a szervezők autóbuszt biztosítanak a résztvevőknek a rajthoz való eljutáshoz, illetve este a hazajutáshoz. A busz reggel 6.00-kor indul Kolozsvárról, a Széchenyi-térről, a FLIP üzlet elől. Első állomása a Silva kemping, majd innen kb. 7.30-kor indul tovább a Jókai 30-ra jelentkezőkkel a második állomásra, Szindre. A Jókai 30 elindítása után a busz (kb. fél 10-kor) Várfalvára indul, ahol leteszi a Jókai 10 résztvevőit.
  • a túra lejárta után szombat este busz szállítja vissza a résztvevőket Torockóról Kolozsvárra.

 

A busz ára (kedvezményesen): 15 lej.
A Jókai 10-re jelentkezők figyelmébe: azok, akik szombat reggel saját kiskocsival készülnek kiutazni Várfalvára, autójukat a várfalvi Polgármesteri Hivatal előtt hagyhatják szombat reggeltől délutánig. A szervezők a túra után autóbuszos szállítást biztosítanak Torockóról Várfalvára.

Kérjük az érdeklődőket, hogy lehetőleg 2016. május 3-ig jelezzék részvételi szándékukat.

Amennyiben ez nem sikerül, a túrákra lehet jelentkezni a rajtnál is.

Fontos az előzetes bejelentkezés a buszos szállítást igénylők számára.

További információk, bejelentkezés: www.ekekolozsvar.ro, tel. 0742-776 930 (Bagaméri Tibor), 0766-703575 (Szima Márton), e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.