Az EKE-Kolozsvár 1891immár tizennyolcadik alkalommal szervezi meg 2015. május 9-én, szombaton a Jókai Mór Teljesítménytúrát.

Az érdeklődők három útvonal közül választhatnak:       

Jókai 55 (55 km): rajt 700-730 között Kolozsvár főterétől kb. 4,5 km-re, a tordai útról letérő szelicsei úton, a Silva kempingtől.
Útvonal: Silva kemping – Mikesi házak – Hordós kút – Tordatúri kőfejtő – Szind – Tordai-hasadék – Monasteria (Kápolnás-tető) – Curmătura-nyereg – Várfalva – Székelykő – Torockó.  

● Jókai 30 (30 km): rajt 900-1000 között Szindről (Sănduleşti).
Útvonal: Szind – Tordai-hasadék – Monasteria (Kápolnás-tető) – Curmătura-nyereg – Várfalva – Székelykő – Torockó. 

● Jókai 10 (13 km): rajt 1000-1100 között Várfalváról (Moldoveneşti).
Útvonal: Várfalva – Székelykő – Torockó.


A Torockóra beérkező teljesítménytúrázókat busz szállítja át Várfalvára, a várfalvi EKE-Várba, ahol meleg bográcsgulyással felejthetik a túra fáradalmait, illetve csatlakozhatnak az EKE-napi rendezvényhez (az EKE-napi rendezvényről részletek itt).

Részvételi díj:
40 lej, EKE-tagoknak 30 lej.
6 év alatt: ingyenes.
6–14 év között: 15 lej, EKE-tagoknak: 10 lej.

A részvételi díj tartalmazza:a túrafüzetet, a túrajelvényt, az emléklapot, az ellátást a frissítő pontoknál (ásványvíz, gyümölcs, csoki, zsíros kenyér, tea), a túra végén a meleg gulyást, egy Jókai teljesítménytúrás polót, valamint a túra után a buszos szállítást Torockóról Várfalvára, az EKE-Várba.

Szállítás:

  • a szervezők autóbuszt biztosítanak a résztvevőknek a rajthoz való eljutáshoz, illetve este a hazajutáshoz.A busz reggel 6.00-kor indul Kolozsvárról, a Széchenyi térről, a FLIP üzlet elől. Első állomása a Silva kemping, majd innen kb. 7.30-kor indul tovább a Jókai 30-ra jelentkezőkkel a második állomásra, Szindre. A Jókai 30 elindítása után a busz (kb. fél 10-kor) Várfalvára indul, ahol leteszi a Jókai 10 résztvevőit.
  • a túra lejárta, illetve a várfalvi bográcsgulyás elfogyasztása után szombat este busz szállítja vissza a résztvevőket Várfalváról Kolozsvárra.
  • azoknak a résztvevőknek, akik a teljesítménytúra lejárta után szombat este kinn szeretnének maradni Várfalván, az EKE-napokon, vasárnap délután biztosítunk szállítást Várfalváról Kolozsvárra.


A busz ára (kedvezményesen): 15 lej

A Jókai 10-re jelentkezők figyelmébe: azok, akik szombat reggel saját kiskocsival készülnek kiutazni Várfalvára, autójukat a várfalvi Polgármesteri Hivatal előtt hagyhatják szombat reggeltől délutánig, hisz a szervezők a túra után autóbuszos szállítást biztosítanak Torockóról Várfalvára.

Kérjük az érdeklődőket, hogy 2015. május 4-ig jelezzék részvételi szándékukat.

Fontos a bejelentkezés a buszos szállítást igénaylők számára.
További információk, bejelentkezés: www.ekekolozsvar.ro, tel. 0722-377 622,
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (Ambrus Tibor)


Támogatók: Kolozs Megye Tanácsa, Abacomp.